Allergietest voor eieren

Allergie-Check® – EI

Eieren over de hele wereld spelen een belangrijke rol in de voeding en worden als ingrediënt in een enorme verscheidenheid van voedsel gebruikt. De kippenei-allergie één van de meestvoorkomende voedselallergieën in kinderjaren. De kippenei-allergie is een zogenaamde IgE-gemedieerde voedselallergie. De eieren van vogels bevatten verscheidene proteïnen geschikt om een immuunreactie (reactie door het afweersysteem) bij de mens te veroorzaken – de meeste proteïnen zijn aanwezig in het eiwit.

De meeste allergische reactie veroorzakende proteïnen in het eiwit zijn zowel hittebestendig als bestand tegen de spijsvertering en kunnen ook in het huisstof in normale huishoudens worden gevonden. Hoewel niet grondig onderzocht, wordt de sensibilisering (de manier waarop je gevoelig gemaakt wordt) verondersteld om plaats te vinden door opname van ei-proteïne in het dieet – zelfs kunnen in sommige gevallen de minieme hoeveelheden in menselijke melk de zuigeling gevoelig maken, waar je pas voor de eerste keer een reactie ziet als de zuigeling een maaltijd eet die ei bevat.

De inname van ei zal bij gevoelige patiënten een directe een allergische reactie geven. Dit begint met jeuk van en in de mond en de huig, gevolgd door neteluitbarsting (urticaria), braken, Rhinoconjunctivitis, astma en in zeldzame gevallen anafylaxis. De verergering van atopisch eczeem kan ook worden gezien, maar geïsoleerde reacties die uren soms dagen na inname optreden, zonder een vorige directe reactie, zijn zeldzaam.

Om een heldere en duidelijke diagnose te stellen kan er gebruik worden gemaakt van de Allergie-Check® EI test.

Allergie-Check EI is een compleet geleverde test kit voor thuis:
Nederlandstalige bijsluiter
2 steriele lancetten
Bloed opname buisje
Tube met ontwikkel vloeistof
Test cassette

Je denkt dat je allergisch bent voor eieren? Dan heb je niets aan de huidige allergietesten op de markt. Deze testen alleen of je allergisch bent, maar niet of je een eieren allergie hebt. Met de nieuwe Allergie-Check® – EI test kun je dit nu voor het eerst zelf eenvoudig thuis testen.

De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee een allergie tegen eieren kan worden vastgesteld.

Mail AlderinaNatuurlijk voor de prijslijst en verdere bestelinformatie.