Allergietest voor melk

Allergie-Check® – Melk
Zelf thuis een Melkallergie vaststellen

Een tweede officiële benaming voor koemelkallergie is ‘koemelkeiwitallergie’. Koemelkallergie is iets anders dan lactose intolerantie. Deze twee aandoeningen worden wel vaak met elkaar verward. Bij lactose intolerantie patiënten ontbreekt het enzym lactase, waardoor lactose niet afgebroken en opgenomen kan worden door het lichaam. Dit is geen allergie. Bij koemelkallergie vindt er wel een allergische reactie plaats tegen een eiwit uit koemelk. Aangezien melk veel verschillende eiwitten bevat, kunnen verschillende eiwitten allergie veroorzaken. Het is niet te voorspellen tegen welke eiwitten de allergie optreedt. Of er een allergie bestaat tegen (Koe)melk kan worden vastgesteld met de Allergie-Check® – Melk test.

Bij baby’s is koemelkallergie de meest voorkomende vorm van allergie. Lactose-intolerantie komt vaak op latere leeftijd tot uiting en of je het krijgt is genetisch bepaald.

Buikpijn en huiduitslag kunnen zowel het gevolg zijn van zowel lactose-intolerantie als van koemelkallergie. Bij baby’s kunnen zelfs beide overgevoeligheden tegelijkertijd aanwezig zijn. Melk kan echter niet zondermeer uit het dieet van zuigelingen verwijderd worden want het is, na de borstvoeding, de belangrijkste bron van eiwitten en andere voedingsstoffen.

Om de verschijnselen van koemelkallergie tegen te gaan moet in principe alle koemelk uit de voeding worden geweerd. En dus ook alle van koemelk gemaakte zuivelproducten. In veel gevallen zal geiten- of schapenmelk geen reactie opleveren, maar in sommige gevallen zal dat echter wel kunnen (sommige eiwitten komen zowel in koeien- als geitenmelk voor). Allergie voor geitenmelk komt niet veel voor.

Yoghurt, kwark en dergelijke producten zijn ook niet aan te raden, vrijwel alle eiwitten zijn nog aanwezig en intact, dus allergische verschijnselen kunnen optreden. Mensen met lactose-intolerantie daarentegen kunnen deze producten wel gebruiken.

Allergie-Check Melk is een compleet geleverde test kit voor thuis:
Nederlandstalige bijsluiter
2 steriele lancetten
Bloed opname buisje
Tube met ontwikkel vloeistof
Test cassette

Je denkt dat je allergisch bent voor (koe)melk? Dan heb je niets aan de huidige allergietesten op de markt. Deze testen alleen of je allergisch bent, maar niet of je een melkallergie hebt. Met de nieuwe Allergie-Check® – MELK test kun je dit nu voor het eerst zelf eenvoudig thuis testen.

De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee een allergie tegen melk kan worden vastgesteld.

Mail AlderinaNatuurlijk voor de prijslijst en verdere bestelinformatie.