Vitamine D thuistest – nu voor 32,95 euro!

Vitamine D is een in vet oplosbare “vitamine”, die wordt gesynthetiseerd uit endogeen cholesterol. Er is gelet op de oorsprong, de synthese en zijn functies en verwantschap met steroïde hormonen. Aan een deel van de behoefte wordt voldaan door fotochemische synthese van vitamine D in de huid.

Buiten het zomerseizoen voldoet de intensiteit van de zon in Nederland niet aan de vraag! En dus heeft een groot deel van de Nederlanders een te lage vitamine D-waarde.

De synthese van vitamine D is ook sterk afhankelijk van de bestede tijd in de buitenlucht, tijd van de dag, de hoogte en de breedtegraad, het seizoen, de luchtvervuiling, de aard van de kleding, de huidpigmentatie, leeftijd, de bewolking en de toegepaste zonnebrandcrème (bij permanent gebruik van SPF 15 is de vitamine D-productie verlaagd met 99,5%).

In de Eskimo-studie van het Robert Koch Instituut en de Universiteit van Paderborn werd de inname van voedingsstoffen bij kinderen bestudeerd. In de groep van 6-11-jaar was bij 100% van de proefpersonen de inname lager dan door de Duitse vereniging voor voeding aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Onderzoek bij volwassenen lieten eveneens een tekort aan vitamine D zien, vooral in de wintermaanden.

Vitamine D speelt niet alleen een belangrijke rol in de calcium- en botstofwisseling. Nieuwe bevindingen vanuit de wetenschap tonen aan dat te weinig vitamine D kan leiden tot verstoringen in het immuunsysteem, tot een verhoogd kankerrisico of tot een verhoogd cardiovasculair risico.

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie met vitamine D en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Indicaties
Het voorkomen van een tekort in de maanden november tot maart
Gevoeligheid voor infecties
Depressies
Depressieve stemmingen
Auto-immuunaandoeningen zoals Multiple sclerose, Psoriasis, Vitiligo, Myasthenia Graves etc.