Zwangerschap en Fertiliteit

Bij een kinderwens is het al vóór sprake is van een zwangerschap zeer nuttig om het lichaam van de aanstaande moeder hier op voor te bereiden door het lichaam te voorzien van een optimale nutriëntenstatus. Dit kan door extra op de voeding te letten; zo veel mogelijk onbewerkte voeding en voldoende groente en fruit. Daarnaast is het aan te bevelen extra vitaminen en mineralen in te nemen. Het bekendste voorbeeld is foliumzuur. Lang voordat regulier genoeg bewijzen waren verzameld om dit aan vrouwen te adviseren, werd vanuit orthomoleculaire hoek de aandacht hier al op gevestigd en aangeraden extra foliumzuur in te nemen.
Ook de aanstaande vader kan een bijdrage leveren aan een goede zwangerschap door zijn lichaam extra goed te verzorgen d.m.v. extra nutriënten. Hierdoor kan het nieuwe kindje een goede start maken en is het voorzien van de optimale hoeveelheden vitaminen, mineralen en andere stoffen om goed te kunnen groeien en zich in het juiste tempo te ontwikkelen.

Steeds meer mensen zijn echter ook afhankelijk van medisch geassisteerde voorplantingstechnieken (IUI/IVF/ICSI) om hun grootste wens, een kindje, in vervulling te zien gaan. Internationaal is zeer veel onderzoek gedaan naar voedingsstoffen die de vruchtbaarheid bevorderen. Ook bij toepassing van IVF/ICSI zijn enkele stoffen onderzocht; van een aantal ervan is wetenschappelijk onderzocht dat ze inderdaad een positieve invloed kunnen hebben op specifieke onderdelen van deze behandeling. Er zijn stoffen die het sperma van de aanstaande vader verbeteren en ook supplementen die de eicellen van de aanstaande moeder in betere conditie brengen waardoor er grotere embryo’s kunnen ontstaan. Hierdoor worden de zwangerschapskansen vergroot.

Ook na een gestarte zwangerschap is het van belang om de juiste voedingssupplementen te slikken. In het geval van een trisomie of een andere aandoening (waarbij bijvoorbeeld een verdikte nekplooi voorkomt) kan het verstandig zijn om genetisch onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de afwijking MTHFR (Methylenetetrahydrofolate reductase). Dit speelt zeker ook bij herhaalde miskramen, zowel in combinatie met IVF/ICSI als ook bij normale zwangerschappen. Dit is een genetische aandoening die met een verstandige gebruik van de juiste supplementen bij een volgende zwangerschap niet nogmaals tot problemen hoeft te leiden.

Afspraak maken
Voor een uitgebreide orthomoleculaire ondersteuning van de zwangerschap en bij fertiliteitsproblemen kunt u dus ook terecht bij AlderinaNatuurlijk.
Voor het maken van een afspraak bent u vrij te kiezen voor telefonisch contact of het sturen van een e-mail.

Trefwoorden :
kinderwens – kinderen – ouder worden – vader – moeder – vruchtbaarheid – sperma – eileiders – cyclus –
natuurlijke methode- genezing – alternatief – complementair – natuurgeneeskunde – verhogen – alternatieve methode – arts – therapeut – orthomoleculaire – orthomoleculair – preventief – preventie