Slapen en slaapproblemen

Slapeloosheid (medisch insomnie) is een slaapstoornis. Veel Nederlanders hebben er last van. Er worden drie vormen van insomnie onderscheiden:

u valt moeilijk in slaap;
u wordt tijdens de nacht vaak wakker of
u wordt te vroeg wakker.

Ook kunnen meerdere vormen tegelijk voorkomen.

Als slapeloosheid langer dan een paar nachten duurt, kan de aandoening chronisch worden en kan het slaaptekort een zeer nadelige uitwerking op het welzijn hebben. Slapeloosheid verstoort het natuurlijke slaapritme, dat moeilijk te herstellen is. Sommige mensen die aan slapeloosheid lijden verergeren onbedoeld de situatie door overdag of vroeg op de avond kort te slapen, waardoor ’s nachts de kwaal juist erger wordt. Sommigen proberen ondanks het gebrek aan slaap te blijven functioneren, wat ernstige lichamelijke en psychische problemen kan opleveren.

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde wordt getracht het lichaam te voorzien van alle stoffen die een essentiële rol spelen in het slaap-waak ritme, waardoor het lichaam weer een natuurlijk slaapritme komt.

Afspraak maken
Voor een uitgebreide orthomoleculaire ondersteuning bij slaapproblemen kunt u dus ook terecht bij AlderinaNatuurlijk.
Voor het direct inplannen van een afspraak kunt u zelf naar mijn digitale agenda hier.

Trefwoorden :
slapen – slaaptekort – te vroeg wakkerworden – wakker worden – verlate slaapfase –
natuurlijke methode- genezing – alternatief – complementair – natuurgeneeskunde – verhogen – alternatieve methode – arts – therapeut – orthomoleculaire – orthomoleculair – preventief – preventie