Bloedonderzoek

In mijn praktijk in Berkel en Rodenrijs is het ook mogelijk uw bloed uitgebreid te laten onderzoeken. Dit doe ik met een simpele vingerprik. De uitslag wordt bepaald in een officieel laboratorium.

U kunt u laten testen op veel van de standaard stoffen die bij de huisarts en specialist worden gemeten. Cholesterolbepalingen, suikerwaarden maar ook hormoonwaarden en bloedcelbepalingen zijn dus mogelijk.

Ook is het mogelijk op vitaminen te testen: vitamine B12, vitamine D, vitamine A, vitamine C en vitamine E.
De mineralen kunnen worden gemeten evenals toxische stoffen.

De kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc heeft een boek geschreven over magnesium: ‘Magnesium, de oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen: ADHD, Autisme, Epilepsie, Depressie‘. Bovendien heeft zij ervaring met patiënten met Alzheimer met een magnesiumtekort. Zij maakt hiervoor gebruik van het testen van het  erytrocytair magnesium, het magnesium dat in de rode bloedcellen zit. Deze meting is bij mij ook mogelijk.
Daarnaast is het mogelijk om homocysteïne en Methylmalonzuur (MMA) te laten testen. Dit zijn 2 stoffen die van groot belang zijn bij de vitamine B12 status van het lichaam.

Het prikken van bloed uit een vinger is vooral zeer geschikt voor bloedonderzoek bij kinderen.

De kosten voor deze tests worden veelal niet vergoed door de verzekeraars. U kunt dus ook helemaal zelf bepalen op welke stoffen u uw bloed wilt laten onderzoeken. U heeft hiervoor dus niet een bloedaanvraagformulier van de huisarts nodig, en hoeft ook niet naar een prikpost te gaan.
Voor inzicht in de kosten en/of aanmelden hiervoor kunt u contact met mij opnemen.

Trefwoorden:
Berkel en Rodenrijs – bloed – vingerprik – kinderen – magnesium – homocysteïne – Methylmalonzuur (MMA)