Ovulatietest

Een ovulatietest meet een bepaald hormoon dat vrijkomt als je lichaam klaar is om een eitje te produceren. Test je positief, dan weet je zeker dat je eisprong nadert en ben je in je vruchtbare periode. Een ovulatietest helpt je dus om makkelijker zwanger te worden.

Als enige test is de Testjezelf.nu Ovulatietest 100% sensitief zoals is aangetoond in laboratorium onderzoeken. Geen enkele andere test kent deze sensitiviteit.

De test is speciaal ontwikkeld voor klinieken en ziekenhuizen gespecialiseerd in paren die ongewenst kinderloos blijven. Dit is de reden dat de test 100% gevoelig is op LH (hormoon dat vrijkomt op het moment dat je vruchtbare periode aanbreekt).

Deze testen worden al meer dan 10 jaar geleverd aan ziekenhuizen en artsen in meer dan 80 landen. De test is sinds 2007 ook beschikbaar voor de consument in een verpakking met 7 afzonderlijke testen. Met deze extra gevoelige ovulatietest is de kans om op een natuurlijke manier zwanger te worden het hoogst.

Door een paar dagen (liefst op een vast tijdstip) een beetje urine te verzamelen en de test uit te voeren, weet je of je eisprong nadert. Wanneer je het beste kunt beginnen met testen staat zeer duidelijk aan de hand van een voorbeeld en een tabel beschreven in de bijsluiter.

De testen worden geleverd inclusief pipet. Dit is erg belangrijk omdat je op deze manier de test altijd juist uitvoert. Je test of meet hierdoor altijd met de juiste hoeveelheid urine. Je vangt de urine op en dient 5 tot 7 druppels toe aan de test. De cassette ovulatietest is vele malen betrouwbaarder dan de dipstick of strip testen die soms worden aangeboden. Deze dipstick testen zijn ongeschikt om thuis te gebruiken omdat je nooit dezelfde hoeveelheid urine kunt toedienen bij het gebruik van zo’n strip. Het verloop van je LH curve is hiermee dus niet goed te meten.

Ook in vergelijking met de midstream ovulatietest (deze dien je in je urinestraal te houden) is de cassette ovulatietest van Testjezelf.nu een meer betrouwbare test. De extra handeling van het eerst opvangen van de urine weegt niet op tegen de zekerheid dat je altijd op de juiste manier test en een betrouwbaarder resultaat verkrijgt.
De sensitiviteit van de Testjezelf.nu ovulatietest is 100% en dat is hoger dan welk ander (bekend) merk op de markt dan ook.

Met deze ovulatietest heb je binnen 5 minuten de uitslag. Als de teststreep dezelfde kleur heeft als de controlestreep zal je eisprong binnen 24 tot 36 uur plaatsvinden en ben je vruchtbaar. Soms kan de test streep iets lichter blijven als je niet voldoende urine hebt toegevoegd of teveel hebt gedronken voor het testen. De uitslag is dan toch positief.

Een Ovulatietest is de meest betrouwbare manier om je vruchtbare periode vast te stellen. Andere methoden (bijvoorbeeld temperaturen) zijn lang niet zo betrouwbaar. De testen zijn CE gecertificeerd en natuurlijk voorzien van een uitgebreide Nederlandstalige handleiding waarmee het testen niet fout kan gaan.

Kan ik ook bij een onregelmatige cyclus een ovulatietest gebruiken?
Geen probleem, in de handleiding staat uitvoerig beschreven hoe en wanneer je kunt beginnen met testen. Soms (zeker als je een tijd de pil hebt gebruikt) is je cyclus niet regelmatig. In dat geval is het goed te weten dat deze verpakking, in tegenstelling tot de gebruikelijke 5 testen, standaard 7 testen bevat. Als je ook snel wilt weten of het zwanger worden is gelukt, kun je zwangerschapstesten meebestellen.

De testen zijn minimaal 18 maanden houdbaar.

Mail AlderinaNatuurlijk voor de prijslijst en verdere bestelinformatie.