Cariës – Gaatjes

Tanden zijn keihard maar bestaan uit complex levend weefsel.
De binnenkant van een tand bestaat uit duizenden microscopisch kleine kanaaltjes, smalle buisjes die lopen vanaf de zenuw diep in de tand tot aan het emaille aan de buitenkant. Als je alle buisjes van één tand achter elkaar zou leggen, dan kun je een afstand van 10 km maken.

Tanden zijn een soort botweefsel.

De tandarts en kaakchirurg Weston A. Price heeft in de 30-er jaren uitgebreid onderzoek gedaan bij allerlei bevolkingsgroepen om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken. En dat is hem aardig gelukt. Hèt boek van hem is in 2013, 70 jaar na de eerste editie, nu ook in het Nederlands vertaald. De Nederlandse titel luidt: ‘Voeding en Fysieke Degeneratie’.

Hij ontdekte dat zolang mensen bij hun oorspronkelijke voeding blijven, het prima gaat met hun gebitten. Hij zag ook het belang van vette voeding, en dan met name ook de vitaminen die erin zitten. Dan komen we weer bij die microscopisch kleine kanaaltjes: daardoor kunnen die voedingsstoffen in de tanden en kiezen aangevoerd blijven worden.

En daardoor kunnen tanden en kiezen dus ook door je eigen lichaam weer hersteld worden als er gaatjes zijn ontstaan.

Afspraak maken
Voor een uitgebreide orthomoleculaire ondersteuning bij het herstellen van caries kunt u dus ook terecht bij AlderinaNatuurlijk.
Voor het maken van een afspraak bent u vrij te kiezen voor telefonisch contact of het sturen van een e-mail.

Trefwoorden :
caries – cariës – gaatjes – osteocalcine – botopbouw – tandbeen – dentine – kaakchirurg – tandarts – vullen – boren – kinderen – volwassenen
natuurlijke methode- genezing – alternatief – complementair – natuurgeneeskunde – verhogen – alternatieve methode – arts – therapeut – orthomoleculaire – orthomoleculair – preventief – preventie