Fracturen en osteoporose

Bij veel aandoeningen kan een orthomoleculaire aanpak het lichaam ondersteunen om te genezen.
Twee voorbeelden die betrekking hebben op botaanmaak zijn fracturen en osteoporose.

Een fractuur kan op meerdere plaatsen in het lichaam ontstaan: in de heup, het bovenbeen, het onderbeen, de voet, de pols, de onderarm, de bovenarm, maar ook in ruggenwervels. Bij een fractuur gaat het lichaam er zelf voor zorgen dat er bij de fractuur extra nieuw botweefsel wordt aangemaakt. Dat doet het lichaam ongeveer 9 maanden, zodat de fractuur helemaal kan helen.
In sommige gevallen maakt het lichaam niet voldoende botweefsel aan. Dat zien we bijvoorbeeld bij oudere mensen bij wie het helen van breuken trager verloopt. Maar ook bij jongere mensen is dit proces soms verstoord. Door de voeding aan te passen, door specifieke oefeningen en met een aanvulling door supplementen kan het lichaam geholpen worden om dit botaanmaak-proces te versterken en te verlengen.

Osteoporose (osteomalacie) is een algehele of plaatselijke afname van de botdichtheid van het skelet door een verminderde botopbouw. Hierdoor worden de botten minder sterk en is het risico op botbreuken sterk verhoogd. Osteoporose verloopt in het begin symptoomloos. In een later stadium kan het leiden tot pijn.
De oorzaken van osteoporose kunnen zijn: hormonale factoren (menopauzale osteoporose), langdurige topsportbeoefening, langdurig gebruik van corticosteroïden, chemische stoornissen in de eiwitstofwisseling, inactiviteit (zoals afhankelijk zijn van een rolstoel), diabetes en anorexia nervosa. Osteoporose kan ook ontstaan door langdurige deficiënties in de voeding (calcium, magnesium, vitaminen, en bijvoorbeeld ten gevolge van darmproblemen of medicijngebruik).
Ook hier kan het aanpassen van de voeding door middel van specifieke supplementen de botdichtheid enigszins verhogen, de botafbraak verminderen en de opname van calcium in het bot verbeteren.

Afspraak maken
Voor een uitgebreide orthomoleculaire ondersteuning van botbreuken en osteoporose kunt u dus ook terecht bij AlderinaNatuurlijk.
Voor het direct inplannen van een afspraak kunt u zelf naar mijn digitale agenda hier.

Trefwoorden :
botbreuken – niet-helende – fracturen – breuk – bekkenbreuk – heup – arm – been – weken – maanden – gips – operatie – gezet – zetten – spalken – osteoporose – osteocalcine – botopbouw – wervels – beenderen – foto –
natuurlijke methode- genezing – alternatief – complementair – natuurgeneeskunde – verhogen – alternatieve methode – arts – therapeut – orthomoleculaire – orthomoleculair – preventief – preventie