Melk is NIET goed voor elk.

Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies beschikbaar die stellen dat melk drinken eigenlijk helemaal niet zo gezond is. De zuivelindustrie beweert dat melk goed is voor gezonde botten, maar Amerikaans onderzoek onder ruim 121.000 verpleegsters laat zien dat de vrouwen die het meeste melk dronken 45% meer kans hadden op een gebroken heup dan vrouwen die maar weinig of geen melk dronken. Het lijkt er op dat melk voor kinderen ook niet zo gezond is. Het verhoogt voor hen het risico op eczeem en astma. Verder wordt melkconsumptie in verband gebracht met een hoger risico op ernstige ziekten zoals diabetes type I, eierstokkanker, de darmziekte Crohn en overgewicht. Nog een glaasje melk? …lees verder op de site van Pilliewillie.

Ook Tros Radar heeft een uitzending geweid aan melk. Zie de uitzending van 24 april 2005

Kortom, koemelk is niet bedoeld voor mensen. Dus ook niet voor kinderen. Geef ze borstvoeding!

Zie ook de site van homeopaat en orthomoleculair arts J. Beunk: http://www.jbeunk.nl/melk.html

 

Dit bericht is geplaatst in Ziekmakers met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Melk is NIET goed voor elk.

 1. Arjan schreef:

  Dag Alderina,

  Dit is eenzijdige voorlichting. Er is ook veel wetenschappelijk onderzoek dat het belang van melk juist benadrukt. Zo bevat melk een aantal essentiële voedingsstoffen die niet in voldoende hoge concentraties in amdere voedingsmiddelen aanwezig zijn. Dat koemelk niet bedoeld is voor mensen is strikt genomen juist: de koe produceert het voor haar kalfjes. Maar dat neemt niet weg dat het wel een gezond product kan zijn voor mensen. Het eerlijke verhaal is dat er over alles discussie is, de conclusie dat je beter geen melk kunt drinken is gebaseerd op selectief shoppen uit het aanbod aan onderzoek.

  • admin schreef:

   Dag Arjan,

   Tja…minder melk drinken is iets wat normaal niet bij een melk-drinkende Nederlander op zou komen. Het is immers ook lekker!

   Moedermelk is supergezond en nog heerlijk zoet ook, een soort yokidrink! Maar gekolfde melk mag niet gekookt worden. Als kalfjes koemelk krijgen groeien ze prima; van gepasteuriseerde koemelk gaan ze echter dood! En die drinken wij…

   Melk bevat inderdaad heel veel gezonde voedingsstoffen, maar, zoals ook in de uitzending van Radar wordt gemeld, het bevat ook dierlijke eiwitten die door hun verzurende effect aan o.a. botontkalking kunnen bijdragen. En het is daarom de vraag of wij die gezonde voedingsstoffen niet beter uit andere voeding kunnen halen, of eventueel uit supplementen.

   Hier nog een recente publicatie (december 2012) over de relatie tussen melk en prostaatkanker : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23256145

   Gelukkig kunnen we als Nederlanders in veel gevallen zelf kiezen om het wel of niet te drinken, aangezien wij in ons Nederlandse lichaam over lactase beschikken waarmee we melk kunnen afbreken.
   Groeten,
   Alderina

Reacties zijn gesloten.